امروز 20 آذر 1396

آشنایی با ورزش دانشگاه فسا

تغییر شیوه زندگی افراد جامعه از فعال به غیرفعال باعث بروز مشکلات و عوارض جسمانی در احاد مختلف جامعه شده است به گونه ای که گاهی سلامت جسمانی افراد را تحت الشعاع خود قرار داده و افراد را به بیماری های مختلف دچار کرده است لذا جامعه دانشجویان به عنوان یک گروه اجتماعی مهم جامعه نیز در معرض این خطرات هستند.

اداره تربیت بدنی دانشگاه فسا با نقش محوریت سلامت روانی و جسمانی و بهبود کیفیت زندگی دانشجویان در راستای اهداف خود فعالیت دارد و عمده فعالیت های این اداره جهت آشنایی دانشجویان به شرح ذیل
می باشد:

الف) گروه آموزشی:

در این بخش اداره تربیت بدنی با ارائه دروس تربیت بدنی عمومی 1و2 به عنوان یک واحد درسی دانشجویان، سعی در آشنا کردن دانشجویان با محیط ورزشی و ارتقاء سلامت دانشجویان دارد. هدف درس تربیت بدنی عمومی 1 بالابردن سطح آمادگی جسمانی دانشجویان و هدف درس تربیت بدنی عمومی 2 بالابردن سطح مهارت حرکتی از طریق آموزش یک رشته ورزشی خاص می باشد.

ب) فوق برنامه ورزشی

فعالیت های فوق برنامه ورزشی در دو بخش درون دانشگاهی

و برون دانشگاهی صورت می گیرد.

1-    فعالیت های درون دانشگاهی :

کلیه فعالیت های ورزشی در سطح داخل دانشگاه( خوابگاهی و دانشکده ای) در این بخش قرار می گیرد که شامل آموزش و مسابقات ورزشی می باشد:

-         بخش آموزش : در این بخش با شکل گیری انجمن های ورزشی رشته های مختلف به آموزش رشته های ورزشی با حضور مربی پرداخته می شود. دانشجویان با مراجعه به انجمن ورزشی مربوطه و با عضویت در آن و آگاهی از نحوه عملکرد انجمن ها، در رشته های ورزشی مورد علاقه خود فعالیت نمایند. لازم به ذکر است که در این انجمن ها جهت رفاه حال دانشجویان کارت تخفیف ورزشی در رشته های ورزشی مختلف ( شنا، بدنسازی، پینت بال، تیراندازی و...)توزیع می گردد.

-        بخش مسابقات ورزشی: در این بخش دانشجویان می توانند با عضویت در انجمن های ورزشی و شکل گیری تیم های ورزشی با هم در مناسبت های مختلف به مسابقه بپردازند. افراد برتر در مسابقات به عضویت تیم ورزشی دانشگاه درمی آیند و در مسابقات ورزشی برون دانشگاهی
می توانند فعالیت خواهند داشت.

2-   فعالیت های ورزشی برون دانشگاهی :

در این بخش دانشجویان می توانند پس از عضویت

در تیم ورزشی منتخب دانشگاه در سطح شهرستان ،

منطقه ی 5 کشور و المپیاد ورزشی دانشجویی فعالیت و رقابت نماید.

اماکن و فضاهای ورزشی

اماکن ورزشی دانشگاه در دو بخش ملکی و اجاره ای می باشد:

1-    مجموعه روباز ورزشی شهدای دانشجو :

این مجموعه در دو بخش زمین ورزشی چمن مصنوعی ( مینی فوتبال) و بخش تفریحی ( والیبال ، بسکتبال، بدنسازی پارکی و ...) می باشد که در وسعت 2340متر مربع در جلو خوابگاه برادران در سال 95 راه اندازی شده است

2-    سالن های فوتسال و والیبال واقع در سطح شهر اجاره ای است

که در زمان های خاصی که توسط اداره تربیت بدنی اعلام می گردد برای دانشجویان قابل استفاده می باشد.

3-    سالن ورزشی خوابگاه پسران( شهید مرتضی جاویدی) : این سالن در طبقه هم کف خوابگاه پسران واقع شده است و دارای تجهیزات بدنسازی، میز تنیس روی میز، فوتبال دستی، تکواندو ، بوکس و... می باشد و دانشجویان پسر می توانند با رعایت ضوابط و مقررات ورزشی از این تجهیزات استفاده نمایند.

4-    سالن ورزشی خوابگاه دختران(دنا): این سالن نیز در طبقه هم کف خوابگاه دختران قرار دارد و دارای تجهیزات ژیمناستیک ،بدنسازی، دارت، ایروبیک، فوتبال دستی ، تنیس روی میز، شطرنج و.... می باشد که دانشجویان دختر می توانند با رعایت ضوابط و مقررات ورزشی از این تجهیزات استفاده نمایند.

5-    مرکز تندرستی و مشاوره ورزشی : این مرکز با هدف ارزیابی ساختارهای اسکلتی و قامتی، بهداشتی و روانی و ارائه مشاوره های روانی و ورزشی و تشخیص و ارجاع به پزشک در صورت نیاز، فعالیت دارد و دانشجویان می بایست با مراجعه به این مرکز جهت بررسی وضعیت سلامت خود اقدام نمایند.لازم به ذکر می باشد که این مکان در ساختمان مدیریت سابق دانشگاه می باشد.

6-     و همچنین اینکه اداره تربیت بدنی دانشگاه در صورت وجود تمایل دانشجویان می تواند با هیأت های مختلف ورزشی شهرستان فسا در صورت امکان قرارداد همکاری منعقد کند

در پایان امید آن است که این مجموعه اقدامات بتواند به عنوان یک عامل انگیزشی، دانشجویان را ترغیب به انجام فعالیت بدنی در جهت سلامتی دانشجویان تلقی گردد