امروز 02 بهمن 1399

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فسا جناب آقای دکتر فتح اللهی رییس دانشگاه فسا در جلسه ای که به مناسبت ۲۷آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه با حضور امام جمعه محترم،فرماندار ویژه فسا و روسای دانشگاهها و حوزه های علمیه در محل فرمانداری فسا برگزار شد، ضمن گرامیداشت این روز با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب گفتند:

در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه، دو نکته مهم را می‌توان در فرمایشات مقام معظم رهبری استخراج کرد:

1-وحدت حوزه و دانشگاه بستری برای وحدت علم و دین است

2-وحدت حوزه و دانشگاه یعنی وحدت در ایجاد یک جامعه اسلامی پیشرفته و مستقل

از طرفی دومین بند سیاستهای کلی اقتصادی مقاومتی ، بر تحقق اقتصاد دانش بنیان تاکید کرده است. اگر فرمایشات فوق را با این بند از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در کنا همدیگر ببینیم، می توان نتیجه گیری نمود که وحدت حوزه و دانشگاه از طریق تحقق اقتصاد دانش بنیان عملیاتی می شود.

ریاست محترم دانشگاه فسا در تشریح اقتصاد دانش بنیان تصریح کردند:

اقتصاد دانش بنیان متشکل از چهار رکن است:

1-مجموعه حاکمیت که در سطح شهرستان شامل نمایندگان قوای سه گانه(نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی، دستگاههای اجرایی، دادگستری) و امام جمعه محترم شهر

2-صنوف تولیدی(نمایندگان فعالین اقتصادی)

3-سازمان‌های مردم‌نهاد

4-رسانه‌ها

5-مراکز آموزش عالی(دانشگاهها، موسسات پژوهشی و حوزه‌های علمیه)

تحقق اقتصاد دانش بنیان یعنی تعامل این ارکان به منظور ارائه پاسخ عملی مبتنی بر اعتقادات و باورهای دینی اصیل به مسایل و مشکلات مردم شهر. بنابراین در این چهارچوب، وحدت حوزه و دانشگاه، شرط لازم و بخشی از برنامه اقتصاد دانش بنیان است.

دکتر فتح اللهی در ادامه سخنان خود به ارائه چند راهکار عملی در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه به شرح زیر پرداختند:

1-برخی ساختارها و اخلاق موجود در حوزه و دانشگاه برای یکدیگر قابل استفاده است مثلا تجربه چندین قرنی آموزش در حوزه ها به روش مباحثه برای دانشگاهها قابل استفاده است، از طرفی روشهای پژوهش در علوم نوین در دانشگاهها هم می‌تواند برای حوزه‌ها مفید واقع شود.

2-از ظرفیت دروس معارف اسلامی در دانشگاه می توان برای افزایش تعاملات بین دانشگاه و حوزه استفاده نمود. به نظر می رسد تعریف دروسی در حوزه‌ها برای استفاده از تجربیات اساتید دانشگاه در حوزه‌ها می تواند این تعامل را دو جانبه کند.

3-امکان استفاده اساتید و دانشجویان از کلاسهای درس حوزه فراهم شود خصوصا در شرایط فعلی که دروس به صورت مجازی ارائه می شود.