امروز 21 آذر 1397

بسم الله الرحمن الرحیم

پژوهش بستري براي رشد و شكوفايي استعدادها، ميداني براي بروز خلاقيت ها و مسيري مطمئن براي دستيابي به توسعه و خودكفايي علمي است. نقش پژوهش های کاربردی در توسعه همه‌جانبه و پایدار، آنچنان برجسته و انکارناپذیر است که به جرأت مي توان از آن به عنوان عامل محرک توسعه و ضامن پيشرفت در همه حوزه‌ها اعم از فرهنگ، اقتصاد و سیاست ياد كرد.

دين اسلام برای پژوهش و تحقيق، اهمیتی ویژه قائل است و در آيات و روايات زيادي بر ضرورت تحقیق و پژوهش سفارش و انسانها از پذيرش مطالب بدون تحقيق و تعمق، منع شده اند. امروزه همه کشورهای جهان برای دست یافتن به اهداف و آرمانها، پیشرفت و توسعه، اختراع و ابتکار و روشهای بهینه زندگی، تنها از پژوهش و جستجو سود می ‌جویند و در کشورهاي توسعه يافته اين مهم يک سرمايه گذاري استراتژیک محسوب و در مجامع علمي، بالاترين اولويت به پرورش استعدادها و تربيت دانشجويان و محققين علاقمند به امر پژوهش اختصاص داده مي شود.

تاریخ پژوهش در كشور ما داراي سابقه اي طولاني و درخشان است و بسیاری از دانشمندان ، حتی در پیشرفته ترین کشورها، چشم به ستارگان عالم پژوهش تاریخ این دیار دوخته و از ثمرات يافته هاي آنان بهره می گیرند.

نکته کلیدی در امر پژوهش این است که پژوهش ها باید متناسب با نياز بخش هاي مختلف جامعه باشد و نيز تجاري سازي و كاربردي شدن يافته هاي پژوهشي امکان پذیر باشد همانگونه که مقام معظم رهبری تأکید دارند که " تجاری سازی علم و تولید ثروت از یافته های علمی و رفع نیاز جامعه از طریق ارتباط دانشگاه و صنعت و تبدیل فکر و اندیشه به محصولات تجاری از تکالیف مهم پژوهشگران دستگاه های پژوهشی و فناوری محسوب می گردد"و رهنمودهاي ارزشمند معظم له چراغي فراروي سياست گذاران حوزه پژوهش و فناوري است.

بدون شك توسعه همه جانبه نظام مقدس جمهوري اسلامي و رسيدن به افق هاي پيش بيني شده در اسناد بالادستي، در سايه توسعه علمي و فناوري تحقق مي يابد و اين مهم جز از طريق نهادينه كردن فرهنگ پژوهشگري و فراهم كردن زمينه حضور و گسترش جدي دامنه پژوهش به لايه هاي مختلف جامعه ميسر نخواهد شد. نامگذاري شعار امسال هفته پژوهش تحت عنوانپژوهش و فناوری، پیشران اقتصاد دانش بنیان،رسالت همه فعالان عرصه پژوهش كشور را مضاعف ساخته و مي طلبد كه توجه ويژه اي به امر پژوهش بشود.

اینجانب ضمن گراميداشت و تبریک اين هفته به همه دانش پژوهان، پژوهشگران، نوآوران، اساتيد و فرهیختگان بر خود لازم مي دانم از خدمات علمی و پژوهشی اين عزيزان در دانشگاه نهايت تقدیر و تشکر را داشته باشم و از درگاه باریتعالی می خواهیم که با تلاش و همت همه تلاشگران این عرصه، شاهد موفقیت های چشمگیری در توسعه علمی و رساندن کشورمان به اوج افتخار و فتح قله های علمی باشیم.

19/9/93

دکتر محمد مهدی مقیمی