امروز 21 آذر 1397

بسم الله الرحمن الرحیم

تعلیم و تعلم از مواهب الهی به پیامبران وامامان برای رهایی بشریت از گمراهی و یافتن راه هدایت و رستگاری است و این سنتحسنه‌ اوج خلاقیت، کمال و شکوه آفرینش را متجلی می‌سازد.

اساتید و معلمان، چراغهای فروزان و مقدس انسان سازی و هدایت انسان ها از وادی جهل و تاریکی هستند و ازاینرو معلمی را شغل انبیاءمی خوانند.

تأکید بر بزرگداشت مقام استاد و معلم، بیانگر اهمیت آن از دیدگاه اسلام است و همه ما باید بدانیم که معلم اصلی ترین عنصر در نظام تعلیم و تربیت محسوب می شود و هیچ چیزی جایگزین آن نمی شود، پرورش، تعلیم و تربیت، صفت عالی آفرینش انسانهاست میراثی که پس از پیامبران به معلمان رسیده که انسانها را به جایگاه والای انسانیت رهنمون سازند. معلم همچون آفتابی است که انوار درخشان معرفتش اندیشه انسانها را شکوفا می سازد.

این قشر فرهیخته جامعه علاوه بر انتقال دانش های مختلف، به عنوان مربیان تربیتی نقش عمده ای در تربیت نسل جوان و آینده ساز ان کشورو بدنبال آن تزریق بصیرت جامعه بر عهده دارند.

دغدغه استاد و معلم همیشه این است که حیات بشر بر مدار ارزش ها و کرامت انسانی بچرخد و شناخت مکتب و معلم باید جزء همت اساسی آدمی باشد چرا که برای هیچ بیگانه ای مجال تجاوز به فرهنگ ارزشی دین و میهن فراهم نمی یابد مگر اینکه ارزش تعلیم و تربیت و مکتب معلم فراموش شود.

12اردیبهشت ماه سالروز به شهادت رسیدن معلمی مجاهد و نستوه علامه شهید مرتضی مطهری، فردی از سلاله پاکان که تمام عمر با برکت خود را در راه آموزش جامعه زمان خود مصروف داشت و بعد از هجرت سرخ خود با یادگار گذاشتن ده ها جلد کتاب که گنجینه ای تمام نشدنی از معارف ناب اسلامی و انسانی است، خدمات ارزنده ای به آیندگان بشری عرضه داشت که مانند چراغی منور می تواند راه گشای آنها باشد.

امسال روز استاد مصادف با روز ولادت مولی الموحدین امیرالمؤمنین (علیه السلام) است که خود الگوی کامل هر استادی هستند. به لطف باریتعالی و با مدد از مولی الکونین، در سال "دولت، ملت، همدلی و همزبانی"، با همدلی و همزبانی همه دست اندرکاران عرصه علم و پژوهش و با یاری اساتید ارجمند افق روشن تری را برای آینده دانشگاه رقم خواهیم زد.

در پایان ضمن تبریک این روز به شما اساتید گرامی که با کلام و قلم خود، زمینه شکوفایی علمی و بالندگی اخلاقیجامعه و آینده‌سازان میهن اسلامی‌مان را فراهم می‌سازید، از درگاه باریتعالی بهروزی، صحت و توفیق روزافزونتان را خواستارم.

دکتر محمد مهدی مقیمی

رییس دانشگاه فسا