برگزاری مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر شهرستان در دانشگاه فسا

۲۳ آذر ۱۴۰۱ | ۱۰:۳۰ کد : ۲۲۲ اخبار
تعداد بازدید:۶۱۸
برگزاری مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر شهرستان در دانشگاه فسا

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فسا، در روز سه شنبه 22 آذر  مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر شهرستان با حضور هیات رییسه دانشگاه فسا، حجت الاسلام و المسلمین  جمالی زاده امام جمعه، رؤسای دانشگاه ها و مسؤلان شهرستان در تالار شیخ روزبهان بر گزار شد.
در ابتدای مراسم دکتر بهاءالدینی سرپرست دانشگاه فسا، ضمن عرض خیر مقدم و تبریک هفته پژوهش و فناوری بیان کرد:
دانشگاه فسا با ظرفیت علمی بالا و نیروی انسانی توانمند، هم اکنون در جایگاه و ترازی قرار دارد که مورد توجه و احترام همه مجموعه هایی است که در ارتباط با آن فعالیت می کنند و دستیابی به این شرایط، افتخارات و دستاوردها جز با همت و همکاری همه ارکان مجموعه  امکان پذیر نبود.
دکتر بهاءالدینی درادامه با اشاره به دعای "
اَلّلهُمَّ اخْرِجْنی مِنْ ظُلُماتِ الْوَهْم وَ اکرِمْنی بِنُورِ الْفَهْم وَ انْشُرْ عَلَینا خَزائِنَ عُلُومِک اَلّلهُمَّ افْتَحْ عَلَینا اَبْوابَ رَحْمَتِک " افزود: از خدا بخواهیم که از توهم نجات پیدا کنیم و در های رحمتش را بر ما بگشاید و گنجینه های دانش را برما بگستراند و ما اگر تحقیق و کار پژوهشی انجام می دهیم دائما باید حواسمان باشد که اول راه هستیم و هرچیزی که کشف می کنیم هزاران مجهول کنارش هست.
سرپرست دانشگاه فسا افزود: دلیل اینکه پژوهش به عهده انسان گذاشته شده این است انسان توانایی ارتباط دادن مسائل به یکدیگر را دارد ولی سایر جانوران این امکان را ندارند و اگر هم دارند به میزان قدرتی که انسان دارد نیست.یکی از اتفاقاتی که در مغز انسان افتاده این است که انسان قادر است اجزاء را بهم پیوند دهد، دیگر جانوران می توانند اجزا را به دست بیاورند ولی نمی توانند ارتباطی بین آنها به دست بیاورند.

 دکتر بهاءالدینی در ادامه تصریح کرد این مسؤلیتی که انسان پیدا کرده و مورد محاسبه و بازخواست قرار می گیرد به خاطر این قدرت ارتباط بین اجزا است و با اشاره به آیه قرآنی  ((َولا تَقفُ ما لَیسَ لَکَ بِهِ عِلمٌ ۚ إِنَّ السَّمعَ وَالبَصَرَ وَالفُؤادَ کُلُّ أُولٰئِکَ کانَ عَنهُ مَسئولً)) بیان کرد: وظیفه پژوهشگر این است که مغزش را به کار گیرد و اجزایی که خداوند در طبعیت به امانت گذاشته است کشف و در جهت رفع نیاز ها و گرفتاری های بشری و کشف حقایق بهم مرتبط کند ، که این کار یک پژوهشگر و همه علما واهل علم است.
سرپرست دانشگاه فسا اذعان کرد: اگر بخواهیم از پژوهشگران تجلیل کنیم باید از تمام کسانی که در این پژوهش به نحوی دخیل بوده اند  تجلیل کرد و حقوقشان را رعایت کنیم که اینها شامل  خانواده پژوهشگر، همکاران و.. می باشد.


در ادامه مراسم حجت الاسلام والمسلمین جمالی زاده امام جمعه محترم فسا ضمن تبریک هفته پژوهش ابراز کرد یکی از شرایط نهادینه شدن پژوهش، عدم انفعال پژوهشگر و دانشمند در برابر فرضیات و گزاره‌ها و حتی گزاره‌های مسلّم پنداشته شده علمی‌ست.
وی افزود : توسعه علم و دانش مبتنی بر پژوهش است و پیشرفت، توسعه وآبادانی تمدن در هر عصری منوط به کارهای پژوهشی و تحقیقات علمی است، لذا اگر پژوهش و تحقیقات علمی نباشد علم و دانش بشری اون پیشرفت لازم را نخواهد داشت و کارهای آموزش هم از نشاط و طراوت برخوردار نیست.
حجت الاسلام والمسلمین جمالی زاده ادامه داد: قدرت و اقتدار در هر جامعه ای به پول، ثروت و امکانات ظاهری آن نیست بلکه آن چیزی که اقتدار می دهد پژوهش های علمی است وبا اشاره به حدیث (العلم سلطان) بیان کرد علم اقتدار است که مقام معظم رهبری بارها مسأله اقتدار کشور را منوط به اقتدار علمی، تحقیقات و پژوهش های علمی کردند.
در ادامه مراسم دکتر منصوری معاون آموزش و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی فسا، ضمن عرض تبریک هفته پژوهش از میزبانی دانشگاه فسا بابت تجلیل از پژوهشگران شهرستان تشکر نمود.
دکتر منصوری اظهار داشت: در چند دهه گذشته افتخارات بزرگی در حوزه پژوهش در کشور اتفاق افتاده که موجب افتخار است و یک روند مثبت و نمودار رشد در حوزه پژوهش کشور داریم، خوشحالیم که در حال حاضر روز به روز شاهد ارتقاء آن هستیم.
وی افزود: پژوهش زمانی پژوهش است که در میدان آن را ببینیم. با توجه به زیرساخت هایی که در حوزه پژوهش ایجاد شده اعم از تفکر پژوهشی، نیروهای متخصص و زیر ساخت های تجهیزاتی ، آمادگی انجام پژوهش های کاربردی و مسأله محور در کشور وجود دارد که مقام معظم رهبری به این موضوع اشاره کردند و سیاست گذاران نیز دغدغه مند این موضوع هستند، چرا که ما از نظر کمی، رتبه خیلی خوبی در دنیا  داریم ولی زمانی که به شاخص های تأثیر گذاری در جامعه می پردازیم کارآمدی مورد انتظار وجود ندارد. در حال حاضر زمان آن فرا رسیده که پژوهش هایمان به سمت پژوهش های کار بردی،تولید محور و مسأله محور پیش ببریم که گره ای از مشکلات جامعه حل شود.
در این مراسم دکتر مقیمی معاون آموزشی  و پژوهشی دانشگاه، ضمن عرض خیرمقدم به مدعوین و تبریک هفته پژوهش به ارائه گزارشی از جایگاه ویژه و وضعیت دانشگاه فسا در سطح کشور و استان پرداخت
.
در پایان مراسم از پژوهشگران برتر شهرستان با اهداء لوح تقدیر ، قدردانی بعمل آمد.


نظر شما :