عضو هیات علمی دانشگاه فسا: باید در دوره های پربارش هم الگوی مصرف بهینه داشته باشیم

۲۹ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۴ کد : ۳۹ اخبار
تعداد بازدید:۱۳۷۰
عضو هیات علمی دانشگاه فسا: باید در دوره های پربارش هم الگوی مصرف بهینه داشته باشیم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فسا در روز جمعه 28 آبان، دکتر امیر حسین پارسامهر عضو هیات علمی گروه مهندسی طبیعت دانشگاه فسا در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه شهرستان فسا، با تشریح روند مدیریت منابع آب در مقابله با بحران خشکسالی افزود خروجی بیشتر مدل های پیش بینی فصلی در شهرستان فسا بیانگر پاییز بدون بارش قابل توجه است. اما احتمالا در اواسط دی ماه بارش هایی را در منطقه داشته باشیم.

دکتر پارسامهر در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به وضعیت بارش و خشکسالی در شهرستان گفت: در یک بررسی اجمالی که روی بارش های 10 سال اخیر فسا داشتم، فقط سالهای 95 و 98 بارش خوبی داشتیم. متاسفانه سال گذشته یکی از بدترین شرایط خشکسالی را در چهل سال اخیر تجربه کردیم.

عضو هیات علمی دانشگاه فسا در ادامه، افت شدید سطح آب زیرزمینی، کاهش کیفیت آب، فرونشست زمین، حاشیه نشینی، بیکاری و معضلات اجتماعی را از اثرات منفی خشکسالی عنوان کرد و تصریح کرد متاسفانه دشت فسا در زمینه فرو نشست رتبه نخست را در دنیا دارد.

ایشان در ادامه سخنان خود افزود نباید اجازه بدهیم تجربیات تلخ گذشته در ارتباط با خشکسالی تکرار شود و بایستی در شرایط فعلی، با پیش بینی خشکسالی، بتوانیم برنامه ریزی و مدیریت بهتری داشته باشیم و در کار غافلگیر نشویم. همچنین  باید در دوره های پربارش هم الگوی مصرف بهینه داشته و مصرف را معقول نگه داریم. باید اتخاذ مدیریت و سیاست های راهبردی ما برمبنای کم آبی باشد.

دکتر امیر حسین پارسامهر با بیان راهکارهای مقابله با خشکسالی تصریح کرد: باید شرایطی را مهیا کنیم تا از قطره قطره باران استفاده کنیم و اجازه ندهیم آب از طریق سیلاب به راحتی از دسترس خارج شود و همچنین ضمن فرهنگ سازی در بین مردم در خصوص الگوی مصرف آب، باید اتاق فکر و جلسات مشورتی با حضور نمایندگان بهره برداران ( کشاورزان و دامداران) تشکیل گردد.


نظر شما :