اخبار بهداشتی
اطلاعیهها
دانشجویان فاقد دفترچه درمانی و پزشک خانواده
نکات مهم درمورد سلامتی
بیماریها
توصیههای پزشکی معصومین
اخبار بهداشتی
نکات مربوط به سلامتی در فصل بهار بر اساس کتابهای طب الرضا (ع) و قانون ابن سینا
» شیخ الرئیس ابوعلی سینا بهار را به بیداری خون در بدن نسبت میدهد. طبق نظریه بوعلی همانطور که در بهار یخ و برف آب میشود چربیها و لنف نیز (سموم) در بدن ما به جریان میافتد و با مصرف مایعات مناسب بجای غذاهای سفت و سنگین میتوان به دفع این سموم از بدن مبادرت ورزید.
» در این فصل باید از غذاهای گیاهی و سبزینهدار (کلروفیل) بیشتر استفاده کرد که نقش احیاکننده برای بدن دارند. کلروفیل حاوی عنصر منیزیم است که نیرو بخش قلب و عروق و ضد سرطان است.
» در این فصل جوشاندههای نعنا، پونه، کاسنی و پودر گل سرخ خشک شده و گلاب و بیدمشک از نوشیدنیهای شادی بخش و مقوی سیستم گوارش و محرک غدد داخلی هستند. برای تصفیه خون میوه و سبزیجات بسیار مفیدند.
» در این فصل از خوردن سیر و پیاز و ترشی سرکه خودداری کنید. چون سرکه ضعف قلب ایجاد کرده و به دلیل افزایش سلولهای خونی کار قلب افزایش مییابد و احتمال سکته قلبی زیاد است.
» ضمناً سیر و پیاز افت فشار خون ایجاد کرده و خواب آور است و بر خواب آوری فصل بهار می افزاید.
» دیده شده است که واکنشهای آلرژیک بهاره در افرادی که تصفیهکننده طبیعی خون استفاده میکنند کوتاهتر و یا کمتر اتفاق میافتد مثل کاسنی، شاه تره، عناب و میوهجات و سبزیجات.
» از مصرف مواد سرخ کردنی و چرب در فصل بهار خودداری کنید.
» یکی از راههای پیشگیری از رینیت آلرژیک، خوردن خاکشیر صبح ناشتا میباشد که بهتر است خاکشیر از شب قبل در یک لیوان آب گرم یا عرق کاسنی خیس شود. (خیسانده شود)
» مصرف آب لیمو ترش یا شیرین برای کم کردن حملات رینیت آلرژی موثر است.
» مصرف آب لیمو ترش به همراه عسل در درمان رینیت آلرژیک موثر است. در تسکین گلودرد نیز اثر سریع دارد.
» شایعترین مواد غذایی آلرژی زا: بادام زمینی، پسته، شیر، سویا، ماهی، تخم مرغ، مواد غذایی شور شده و مواد نگهدارنده و مواد شیمیایی موجود در کنسروها و غذاهای آماده میباشد که حتی المقدور در فصل بهار از مصرف آن خودداری کنید.