آشنایی با رشته‌ی علوم ومهندسی صنایع غذایی

تعداد بازدید:۱۹۲۸

علوم و صنایع غذایی به مجموعه ای از علوم و فنون اطلاق می شود که کیفیت فیزیکی، شیمیایی و میکروبی محصولات کشاورزی اهم از باغی، زراعی، دامی و دریایی را از لحاظ تبدیل و نگهداری مورد توجه قرار داد و امور جمع آوری، فراوری، تبدیل، فرمولاسیون، نگهداری، کنترل کیفیت و حمل و نقل آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. کارشناسان این رشته قادرندبا تکیه بر معلومات و اندوخته های علمی خود اداره واحد های صنایع غذایی را به عهده گرفته و در برنامه ریزی و ایجاد واحد های صنایع غذایی در مناطق کشت و صنعت کمک نموده و در امور آموزشی و تحقیقاتی همکاری نموده و به عنوان مسیول فنی، مسیول آزمایشگاه و مدیر تولید و کنترل کیفی کارخانه های صنایع غذایی انجام وظیفه نماید.

فارغ التحصیلان رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی –شیمی مواد غذایی پس از پایان تحصیلات، بسته به توانایی‌های فردی و علمی خود، می توانند مسوولیت‌های متفاوتی نظیر: مدیریت تولید کارخانجات،مسئولیت فنی، مسئولیت آزمایشگاه‌ها، انجام فعالیت‌های تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات، بسته بندی و ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیت‌های مرتبط دیگری را بر عهده گیرند. بدیهی است که نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایه‌های ملی، با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآورده های غذایی مطلوب و مورد تأیید استانداردهای جهانی و ارزآوری از طریق صادرات این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست.

فهرست وزارتخانه‌ها وسازمان‌هایی که فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در آنها مشغول به کار شوند از این قرار است:

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور:

۱- انستیتو پاستور ایران

۲- سازمان بهزیستی کشور

۳- شرکت سهامی دارو پخش

۴- سازمان تأمین اجتماعی

۵- شرکت توسعه ی صنایع پزشکی

۶- انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور

۷- فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران

وزارت جهاد سازندگی

۱- سازمان امور عشایر ایران

۲- شرکت سهامی شیر ایران

۳- شرکت خدمات مهندسی جهاد سازندگی

۴- شرکت سهامی شیلات ایران

۵- سازمان دامپزشکی کشور

۶- مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی

وزارت بازرگانی:

۱- مرکزتوسعه صادرات ایران

۲- سازمان گسترش خدمات بازرگانی

۳- سازمان غله کشور

۴- سازمان بازرسی و نظارت بر توزیع کالا

وزارت کشاورزی:

۱- مؤسسه مهندسی و زراعی

۲- سازمان چای کشور

۳- شرکت سهامی کشت و صنعت شهید بهشتی و شهید رجایی

۴- شرکت خدمات حمایتی کشاورزی

گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فسا از سال 1385 فعالیت خود را در جهت پذیرش و تربیت کارشناسان رشته علوم و صنایع غذایی در مقطع کارشناسی شروع کرده و دانش آموختگان در زمینه های میکروبیولوژی، شیمی، تکنولوژی مواد غذایی فارغ التحصیل می شوند. این گروه، بطور متوسط هر سال 30 نفر در مقطع کارشناسی، دانشجو می پذیرد.

آزمایشگاه های گروه علوم و صنایع غذایی شامل آزمایشگاه تجزیه مواد غذایی، تکنولوژی روغن، تکنولوژی قند، میکروبیولوژی و تکنولوژی غلات می باشد. تجهیزات موجود در گروه علوم و صنایع غذایی شامل HPLC ، بافت سنج، اسپکتروفوتومتر، سانتریفیوژ، آون، انکوباتور، کوره، فرمانتور و .... می باشد.

اعضای هییت علمی این گروه شامل 3 نفر استادیار با مدرک دکتری علوم و صنایع غذایی می باشند.

دکتر سید محمد باقر هاشمی، دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی.

دکتر کیانا پورمحمدی، دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، گرایش تکنولوژی مواد غذایی.

دکتر الهه عابدی، دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، گرایش شیمی مواد غذایی.

گروه علوم و صنایع غذایی دارای 53 مقاله در ژورنال های معتبر صنایع غذایی می باشد که توسط اساتید این گروه نگارش شده است. خروجی گروه علوم و صنایع غذایی، در 5 سال اخیر، 25 رتبه دو رقمی آزمون کارشناسی ارشد می باشد.

کلید واژه ها: رشته ی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فسا دانشگاه فسا فسا

آخرین ویرایش۰۴ شهریور ۱۴۰۰